Vox Rosa
Homomannenkoor

De dirigent

Mijn naam is Marc Hermsen en ik ben heel blij dat ik vanaf augustus 2021 de nieuwe dirigent van Vox Rosa mag zijn. Ik heb tal van koren gedirigeerd. Van pop- tot opera-, operette-kleinkunst- en kerkkoren. Vaak waren het koren die avondvullende programma’s verzorgden in de schouwburg met orkest. Heerlijk om te mogen doen.

Maar nooit was ik zo blij om een koor in mijn portefeuille te krijgen als deze keer bij Vox Rosa. Ik denk omdat deze stap aansluit bij diep gekoesterde wensen van mijzelf. Muzikaal maar ook persoonlijk. De contacten met het koor waren meteen heel prettig. En ik was heel aangenaam verrast door de proefdirectie waar het koor indruk maakte met “Zonder jou”. Ook al omdat jullie dat vooral via ZOOM gerepeteerd hebben. Heel knap want ZOOM is nou niet echt een prettig medium voor een koor repetitie. Dat zegt iets over de drive van het koor. Wauw dacht ik, hier kan ik écht muziek maken. Volgens mij willen jullie er echt voor gaan. Nou dan vinden we elkaar wel.

We vinden elkaar heel makkelijk in de artistieke plannen. Er zijn niet veel woorden nodig om een artistiek traject uit te zetten, we pakken het voortvarend aan! Er wordt hard gewerkt om met een programma te komen waarbij we ons publiek gaan vermaken én ontroeren. Daarbij houden we in ons achterhoofd wie we zijn en waar we vandaan komen. Een gay koor. Een groep mannen die als familie voor elkaar zijn. Persoonlijk en maatschappelijk betrokken. Ieder met een eigen verhaal dat de inspiratie mag zijn voor wat we laten zien. Dat maakt Vox Rosa voor mij ook een interessant koor. Door in de manier van presenteren aandacht te hebben voor een stukje homo-emancipatie, zichtbaarheid, diversiteit. Met een lach en een traan.

Waar ik nu eerst naar uitkijk is om gewoon lekker te gaan zingen met jullie. Ik heb mijn eigen zingen weer helemaal op pijl gebracht na de stilte van corona. En dat geeft me een heel goed gevoel. Ik kijk ernaar uit om dat gevoel op jullie over te brengen.

Hopelijk voelen jullie het ook kriebelen. Mocht je nog vrienden hebben waarvan je denkt dat die bij ‘ons clubje’ passen. Laat ze weten wat we allemaal van plan zijn. We kunnen best nog wat zangers gebruiken.